In 4 eenvoudige stappen

Hoe werkt AutoDealsXL?

Direct aanmelden Contact

Het verkopen van uw auto via AutodealsXL.nl is GRATIS en vrijblijvend!

Hieronder vind u alle veel gestelde vragen. Mocht u daarna alsnog vragen hebben, dan staan wij elke werkdag van 8:30 – 17:00 uur voor u klaar!

U kunt ons bellen op 085-4015157 of mail uw vraag naar info@autodealsXL.nl

Ons systeem staat gekoppeld aan het systeem van de RDW. Wij halen de basisgegevens van uw auto op. Na controle van deze gegevens kunt u verder naar stap 2.

Om uw auto zo goed mogelijk te presenteren is het natuurlijk handig dat wij zoveel mogelijk  informatie tot onze beschikking hebben. Denk hierbij aan foto’s van (bijzondere) kenmerken van uw auto, kilometerstand, velgen e.d. Eenmaal klaar, ga dan door naar stap 3.

Het is natuurlijk wel zo handig dat wij contact met u kunnen opnemen wanneer wij een passend bod voor uw auto hebben ontvangen.

Wij nemen het vanaf daar van u over. De auto wordt de eerst volgende dag geveild aan meer dan 1500 dealers binnen ons klantenbestand. Het bod wat u van ons ontvangt is een gegarandeerd bod.

Aanmelden

Veelgestelde vragen

Zijn er kosten verbonden aan het aanmelden, laten taxeren en verkopen van mijn auto via AutodealsXL.nl?

Zowel het aanbieden, het ontvangen van een bod als het eventueel verkopen van uw auto via autodealsXL.nl is voor de verkopende partij geheel kosteloos.

Wie bieden er op uw auto?

1500 erkende autobedrijven nauwkeurig door ons geselecteerd. Wij kennen alle kopers en weten dus waar wij u naartoe sturen.

Is het bod gegarandeerd?

Ja, wij geven een gegarandeerd bod af. Er wordt geboden aan de hand van de door u opgegeven omschrijving en informatie. Hoe uitgebreider de staat van uw auto omschreven is, hoe hoger het bod! Wees dus eerlijk, uitgebreid en correct. Indien uw omschrijving klopt dan krijgt u exact het afgesproken bedragen uitbetaald door de koper.

Hoe lang is het bod geldig?

Het bod op uw auto is de eerste 24 uur na aanmelding van uw auto gegarandeerd. Indien u het bod na 24 uur accepteert, dan kan de biedende partij het bod intrekken of aanpassen om reden dat ze op meerdere auto’s kunnen bieden en niet voor verrassingen moeten komen te staan.

Ben ik verplicht mijn auto te verkopen als ik een bod heb ontvangen?

Nee, het ontvangen van een bod is geheel vrijblijvend, u bent niet tot verkoop verplicht. Zelfs als er meer wordt geboden dan uw vraagprijs dan kunt u zelf besluiten uw auto niet te verkopen.

Wie zien mijn persoonlijke gegevens?

In de afgeschermde veiling zijn alleen de autogegevens zichtbaar voor de aangesloten autodealers. Uw persoonlijke gegevens worden pas doorgegeven aan de koper op het moment dat er sprake is van een verkoopovereenkomst. Ook zullen wij uw gegevens uitsluitend zelf gebruiken en nooit ter beschikking stellen aan andere partijen.

Ontvang ik een RDW vrijwaringsbewijs?

Ja, wij werken uitsluitend samen met RDW erkende autobedrijven. Indien u over een compleet Nederlands kenteken beschikt bij uw auto dan ontvangt u tijdens de overdracht een RDW vrijwaring welke tot op de minuut nauwkeurig is.

Ben ik verplicht de auto te leveren als ik deze via AutoDealsXL.nl heb verkocht?

Indien u akkoord bent gegaan met de verkoopprijs dan bent u ook verplicht de auto te leveren. Afspraak is afspraak en dat geldt voor alle partijen.

Hoe zit het met de houderschapsbelasting?

Op het moment dat uw auto wordt gevrijwaard door het RDW erkende autobedrijf dan ontvangt u een RDW vrijwaringsbewijs. Op dat moment wordt ook Belastingdienst op de hoogte gesteld en zorgt deze ervoor dat de teveel betaalde houderschapsbelasting (voorheen bekend als wegenbelasting) aan u wordt terugbetaald of met u wordt verrekend.

Is er sprake van een bedenktijd?

U mag natuurlijk wel nadenken of u akkoord gaat met het bod, maar zodra u akkoord bent gegaan is er sprake van een verplichting tot levering. Er is geen sprake van een bedenktijd voor een overeenkomst op afstand aangezien het een verkoop bij opbod is en de prijs van het voertuig onderhevig is aan schommelingen op de markt waarop AutoDealsXL geen invloed heeft of kan uitoefenen. Dus als u de overeenkomst heeft gesloten om via onze website uw auto te verkopen, dan heeft u de verplichting de auto te leveren aan de betreffende koper.